Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

Clix Car Safe Tuig met autogordel, XS S M en L

€ 29,75 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Clix Car Safe tuig beschermt jouw hond tijdens iedere autorit!

Alle contactpunten zijn voorzien van een zachte bekleding van neopreen, waarbij in het bijzonder is gelet op de borstbeschermer in het midden. Het tuig is gemaakt van autogordelmateriaal en is hierdoor extra sterk. De buikriem heeft aan elke kant een clip, zo is het tuig makkelijk aan en uit te trekken. Bovendien is de buikriem te verstellen zodat deze goed aansluit bij elke hond en kan de hond er niet onverwacht uitschieten of zich eruit wurmen. Bij het aantrekken van het tuig hoef je de poten van je hond niet te draaien of op te tillen. Daarnaast is het tuig ook geschikt voor wandelingen en trainingen. Het wurgt niet en honden die trekken beschadigen hun nek niet.

De Clix Car Safe is te gebruiken op de achterbank of in de achterbak. Aan het tuig zit een universele clip waarmee het tuig direct in het autogordel-systeem kan worden gekllikt. Het tuig kan ook worden bevestigd door de riem (vaste autogordel) van de achterbank door een lus aan het uiteinde van het Clix Car Safe tuig te halen.

In Nederland is een veiligheidstuig voor in de auto nog niet verplicht, maar in Duitsland en Spanje wel. De ANWB adviseert wel voor de veiligheid van jou en je hond om een hondenautogordel te gebruiken.

Kijk voor de juiste maat voor jouw hond bij `Maat van de hond: Clix Car Safe tuigen`
Twijfel je over welke maat geschikt is voor jouw hond? Stuur ons een email, wij helpen je graag: info@woefers.com

XS borstomvang 35 - 65 cm, omtrek doorgang kop 30Geschikt voor rassen zoals de Yorkshire Terrier, Minipoedel, Shih Tzu, Pekinees, kleine Jack Russels.
S borstomvang 55 - 65 cm, omtrek doorgang kop 32. Geschikt voor rassen zoals Jack Russels, Fox terriers, Cavaliers, Shelties, Staffords.
M borstomvang 60 - 75 cm, omtrek doorgang kop 51. Geschikt voor rassen zoals Border Collies, Bassets, Poedel, Shar Pei, Labrador.
L borstomvang 75 - 95 cm, omtrek hoofddoorgang kop 60. Geschikt voor rassen zoals Bouviers, Setters, Ierse wolfhond, Ridgebacks, Husky's.

Kleur zwart
Verkrijgbaar in 4 maten XS, S, M, L

Merk Company for Animals


Met honden op reis: veiligheidstips van Dr. Roger A. Mudford (dierenpsycholoog en ontwerper van het Clix Car Safe hondentuig)
Honden gaan graag met ons op reis. Maar een hond in een auto staat uiteraard bloot aan gevaren. Plotseling remmen of erger, een ongeluk, veranderen het hondenlichaam in een projectiel. Onder zulke omstandigheden kan de hond zelf pijnlijke verwondingen oplopen of de menselijke medereizigers.
Een Clix Car Safe tuig kan een boel ellende voorkomen. Dit hondentuig is zodanig ontworpen dat het sterk genoeg is om een botsting bij gemiddelde snelheid te weerstaan en tegelijkertijd comfortabel is voor de hond tijdens lange autoritten en wandelingen aan het einde van de reis. 

Hieronder enkele tips voor als je samen met je hond met de auto op reis gaat: 
1. Laat jouw hond nooit op de voorste bijrijderstoel met je meerijden. In sommige landen is dit verboden en het is zonder meer gevaarlijk voor honden als tijdens een botsing de airbags worden geactiveerd. 
2. De optimale plaats voor de hond tijdens een autorit is in het middelste gedeelte van de auto, waar de hond het minste last heeft van de relatieve bewegingen van de auto en waar de hond maximaal is beschermd ingeval van een botsing. 
3. Je kunt jouw Clix Car Safe tuig op verschillende manieren in de auto bevestigen: je kunt de verbindingsriem in de gordelsluitingen van de veiligheidsriemen klikken of je kunt de veiligheidsgordels door de verbindingsriem leiden. Ook kun je de gewenste lengte instellen: los of strak. Welke bevestigingsmethode en strakheid je kiest, is aan jou. Maar houd er rekening mee dat hoe steviger je hond vastzit, des te veiliger hij is ingeval van een auto-ongeluk.
4. Veel honden vinden het prettig om in de auto te worden vastgezet aangezien zij dan geen fysieke inspanning hoeven te leveren om hun evenwicht te bewaren tijdens het herhaaldelijk optrekken/remmen van de auto. Tijdens de eerste ritten met elk willekeurig autotuig dient jouw hond in de gaten en bezig te worden gehouden door een medereiziger (niet door de chauffeur die op het verkeer moet letten!). 
5. Honden moeten regelatig hun benen kunnen strekken en zich kunnen bewegen. Daarom moet je minimaal om de twee uur te stoppen om je hond even te laten lopen. Dat is ook goed voor jezelf, de chauffeur. 
6. Een hond die in de auto is vastgezet, kan mogelijk oververhit raken als er geen bescherming tegen de zon aanwezig is. In dierenspeciaalzaken (en ook in winkels met auto-accessoires) zijn speciaal ontworpen zonneschermen te koop. 
7. Water is van essentieel belang tijdens autoritten in de zomer. Jouw hond dient minimaal om de twee uur water aangeboden te krijgen.
8. Airconditioning kan een levensredder zijn voor honden in een hete auto, zeker als je vaststaat in de file. Wanneer je geen airco hebt, dien je te allen tijde een grote watercontainer (minimaal twee liter) mee te nemen en een handdoek die kan worden nat gemaakt en over je hond kan worden gelegd voor extra verkoeling. Hondenrassen die gevoelig zijn voor oververhitting in auto`s, puppies of oude honden met overgewicht moeten op deze manier worden gekoeld ingeval van een onvoorzien voorval onderweg tijdens de zomermaanden. 
9. Sommige honden zijn prikkelbaar en luidruchtig tijdens een rit in de auto. Probeer jouw hond tijdens de autorit niet te veel te stimuleren en zeker niet tegen het einde van de reis.
10. Controleer je Clix Car Safe tuig regelmatig op beschadigingen. Helaas kan en mag het speciale riemweefsel dat wordt gebruikt in de contructie van het Clix Car Safe niet worden gerepareerd ingeval van schade door kauwen van je hond. Wanneer je dergelijke beschadigingen opmerkt, moet het Clix Car Safe tuig vervangen worden.

© 2011 - 2021 WOEFERS online winkelen voor je hond | sitemap | rss